
MÁIS DE 442.000 ESCOLARES PARTICIPARON NA ESCOLA DE ALIMENTACIÓN DE EROSKI DURANTE O CURSO 2018-2019

- Máis do 15% dos escolares de 2º e 3er ciclo de primaria de España, aos que se dirixe o programa, interveu na iniciativa
- O 44,14% dos centros escolares de Educación Primaria de España participou no programa desde o seu inicio en 2013
- A iniciativa busca sensibilizar aos estudantes sobre a importancia de ter unha alimentación equilibrada e un estilo de vida saudable
- Durante este curso renováronse as sesións didácticas dos talleres, reforzouse o programa cun novo módulo de repaso e incorporáronse visitas a novos produtores locais
- O Programa Educativo de Alimentación da Fundación EROSKI (PEAHS) foi premiado como unha das mellores accións de comunicación de RSC desenvolvidas en 2016 en España
Elorrio, 4 de xullo de 2019.- Un total de 442.677 escolares de toda España de 3.253 centros de Educación Primaria participaron na VII edición do Programa Educativo en Alimentación e Hábitos de Vida Saudables (PEAHS) que desenvolve a Escola de Alimentación da Fundación EROSKI. Máis do 15% dos escolares de 2º e 3er ciclo de Primaria de España, aos que se dirixe o programa, e o 23,4% do total dos colexios de primaria de España interveu na iniciativa durante o recentemente finalizado curso 2018-2019. Con respecto ao curso anterior, mantívose a participación en xeral e aumentouse notablemente nas zonas onde EROSKI é un operador de referencia, onde aumentaron os participantes nun 153% e colexios nun 144%. Estes datos confirman a valoración positiva do programa que nos últimos catro anos multiplicou por sete o número de participantes.
Os colexios inscritos no programa desde o seu inicio en 2013 supoñen o 44.14% dos centros escolares de Educación Primaria de toda España. “O noso programa educativo ten como fin sensibilizar aos nenos e nenas de Primaria e á súa contorna sobre a importancia de levar unha alimentación equilibrada e uns hábitos de vida saudables para tratar de frear a crecente taxa de obesidade infantil cun programa á súa medida que lles ensina a comer san e crecer fortes”, sinalou o director da Fundación EROSKI, Alejandro Martínez Berriochoa. “En 2013 puxemos en marcha este programa e desde entón participaron un total de 1.311.157 escolares de 6.139 colexios diferentes”, detallou.
Este programa enmárcase dentro do terceiro compromiso dos compromisos pola Saúde e Sustentabilidade que fai referencia á prevención da obesidade infantil. O programa foi configurado por un Comité Científico formado por profesionais de diferentes disciplinas: medicamento e pediatría, nutrición e dietética, psicopedagoxía e pedagoxía. “Ano tras ano o programa crece e mellora os seus contidos a partir das valoracións e achegas realizadas polos docentes que xa participaron”, explicou o director da Fundación EROSKI.
Novidades durante este curso
O programa conta con dez sesións didácticas que se desenvolven na aula e complétanse con tres tipos de talleres prácticos. Os alumnos aprenden a realizar unha compra saudable nunha tenda EROSKI e teñen a oportunidade de visitar as instalacións dun produtor agroalimentario local, para coñecer de primeira man a orixe dos alimentos.
Os contidos buscan formar ao alumnado sobre os elementos básicos dunha alimentación equilibrada, hábitos de vida saudables, o coñecemento de produtos locais, as dietas de diferentes culturas do mundo e a sustentabilidade do planeta. Unicef, WWF e a Fundación Española do Corazón son colaboradoras da Escola de Alimentación e elaboraron parte dos contidos do programa educativo.
Durante o curso 2018-2019 realizáronse máis de 1.000 talleres en 201 tendas EROSKI nos que participaron máis de 24.000 escolares. “Este ano habemos reformulado os talleres tradicionais en tenda para facelos aínda máis divertidos e didácticos e incorporamos un novo formato de taller en tenda ‘O Chef da Clase’, así como a incorporación ao programa de actividades a realizar en familia, de maneira que o aprendido na aula e nos talleres poida ser posto en práctica en casa”, explicou Martínez Berriochoa.
Durante este curso incorporáronse ao programa educativo novos contidos e actividades. “Estendemos os novos formatos de talleres de ‘O Chef da Clase’ con novidades como un novo vídeo e aumentamos o número de produtores locais de alimentos para incrementar os talleres que con tanto éxito cubrimos cada curso. Ademais, incorporamos un módulo de repaso que funciona como complemento ao programa para trimestralmente insistir, de forma educativa, na alimentación e a importancia de seguir unha dieta saudable e equilibrada e tamén actualizamos as actividades das unidades didácticas”, lembrou o director de Fundación EROSKI. Así mesmo, o concurso de debuxos de receitas saudables ‘Imaxine Food’ tivo moito éxito na que foi a súa terceira edición cun novo formato. Os colexios interesados en participar neste programa PEAHS durante o próximo curso 2018-2019 poden inscribirse a través de www.escueladealimentacion.es ou o teléfono de atención 946 072 841.
Recoñecementos á promoción de hábitos saudables
O programa formativo de Fundación EROSKI para promover unha alimentación máis saudable conta con numerosos recoñecementos. Entre eles atópase o premio OCARE á “Mellor campaña de comunicación RSC con sociedade civil” logrado o pasado ano. O Observatorio da Comunicación e a Acción da Responsabilidade Empresarial (OCARE) premiou ao Programa Educativo en Alimentación e Hábitos de Vida Saudables (PEAHS) como unha das mellores accións de comunicación de RSC desenvolvidas en 2017 en España. Os premios OCARE teñen como obxectivo recoñecer as mellores iniciativas e accións da Comunicación ao redor da Responsabilidade Social Corporativa (RSC).
Así mesmo, O PEAHS conta con numerosos recoñecementos, entre eles, o Premio “O Chupete” no Festival Internacional de Comunicación Infantil en recoñecemento á comunicación dirixida a menores; o Premio NAVES outorgado polo Ministerio de Sanidade e Consumo en recoñecemento á súa achega á saúde dos consumidores e á difusión de hábitos de vida saudables; o Selo Gosasun de Innobasque (Axencia Vasca de Innovación); Premio Cidadán na categoría de Saúde e Calidade de Vida; e o Premio do Centro Catalán da Nutrición (CCNIEC).
