Ir o contido principal

A FUNDACIÓN EROSKI ENTREGA Os PREMIOS DA 3ª EDICIÓN DE IMAGINE FOOD

PREMIOS DE LA 3ª EDICIÓN DE IMAGINE FOOD
  • Dous dos gañadores recolleron os seus premios da man do responsable da Escola de Alimentación da Fundación EROSKI, Eduardo Cifrian nun acto celebrado no hipermercado EROSKI de Artea
  • Máis de 2.800 debuxos de 237 colexios e 91 familias aspiraban a algúns do seis premios
  • Como novidade, este ano ‘Imaxine Food’ presentouse en dúas categorías diferentes: colexios e familias, e contou coa colaboración de ‘Alimentando o Cambio’ de Danone
  • O cociñeiro Peio Gartzia converteu os debuxos gañadores en deliciosas e saudables receitas

Leioa, 7 de febreiro de 2020.- A Fundación EROSKI entregou esta mañá no hipermercado EROSKI de Artea os premios da terceira edición de “Imaxine Food” da Escola de Alimentación da Fundación EROSKI. Coa colaboración de ‘Alimentando o Cambio’ unha iniciativa de DANONE, Fundación Ashoka, Sociedade Española para o Estudo da Obesidade (SEEDO) e o Ministerio de Educación e Formación Profesional, este concurso de debuxos estivo dirixido a escolares de primaria, entre 6 e 12 anos e o seu obxectivo é concienciar aos nenos, profesores e pais da importancia de levar unha dieta equilibrada e saudable. Para iso, nesta edición, Imaxine Food propuña aos nenos e nenas usar a súa imaxinación e coñecementos para debuxar un almorzo, unha merenda ou un prato saudable que incluíse un lácteo, e que cumprise o requisito de ser un prato elaborado con alimentos sans e que permita aos nenos crecer de maneira saudable. 

O responsable da Escola de Alimentación da Fundación EROSKI, Eduardo Cifrian, fixo entrega esta mañá de dúas dos premios gañadores. Na categoría de centros escolares, a gañadora do terceiro ciclo (5º e 6º de Primaria) foi Sara Pérez do colexio A nosa Señora da Mercé, da localidade biscaíña de Loiu, polo seu debuxo Hamster Comilón á que se lle fixo entrega dunha bicicleta e un talón de 2.000 euros para o colexio para investir en melloras do centro dirixidas a facilitar unha vida máis saudable. Pola súa banda, na categoría familias, o premio correspondente ao segundo ciclo (3º e 4º de Primaria) foi para Mikel Lasa e a súa familia desde Donostia polo seu debuxo Xeado de Yogurt, a quen se lle entregou outra bicicleta e un cartón regalo EROSKI por valor de 500 euros para gozar xunto a toda a súa familia.

“A boa acollida das anteriores edicións animounos a pór en marcha de novo a experiencia e o resultado foi extraordinario con máis de 2.800 debuxos recibidos de 237 colexios e 91 familias, e máis de 102.000 visitas á páxina web. Con este concurso de debuxos pretendemos fomentar a idea de que alimentarse de forma saudable tamén é divertido. Para nós o axudar a educar aos nenos e nenas ao redor da alimentación saudable é un obxectivo primordial e cremos que o mellor modo de facelo é a través de actividades lúdicas e divertidas como este concurso”, sinalou o responsable da Escola de Alimentación da Fundación EROSKI, Eduardo Cifrian.

O xurado da terceira edición de Imagine Food elixiu o pasado mes as propostas de tres escolares na categoría de centros escolares e doutro tres na categoría de familias. Estivo integrado polo responsable da Escola de Alimentación da Fundación EROSKI,  Eduardo Cifrian; a Health Affairs Manager de Danone, Raquel García; a coordinador da área de Entusiastas de BCC Culinary Club, Mikel Oñatibia, e o cociñeiro profesional, Peio Gartzia. O criterio para a selección dos debuxos gañadores baseouse na orixinalidade, a estética e a idoneidade da receita para formar parte dun menú equilibrado.

O resto dos premiados foron, na categoría de colexios, Elena Lozano do Colexio Pineda de Barcelona co seu proposta Almorzo con enerxía, 4 racións H-C e David Rodríguez Gregores do colexio CEIP Marquesa do Paso dá Mercé de Pontevedra co seu debuxo Palmeiras de froita e yogurt. Na categoría de familias, os outros premios recaeron en Marc Ramos, das Illas Baleares, titulada Girasol para dippear e Kolore Mundua de Ane Calleja Albandoz de Bizkaia.

Libro de receitas saudables inspirado nos debuxos dos participantes

Tras a entrega dos premios, o cociñeiro Peio Gartzia encargouse, como en edicións anteriores, de converter os debuxos premiados en deliciosos e saudables pratos que se recollerán, xunto ás 30 propostas finalistas, nun libro que se presentará proximamente. Para finalizar o acto, os mozos gozaron dun almorzo saudable composto por pezas de froita, yogurt, froitos secos e auga.

Sobre Imagine Food e Alimentando o cambio

A iniciativa Imaxine Food encádrase dentro do compromiso nº3 de EROSKI en Saúde e Sustentabilidade: Comprometidos coa prevención da obesidade infantil. É parte das iniciativas da Escola de Alimentación da Fundación EROSKI para promover entre os máis novos unha alimentación máis sa e uns hábitos de vida máis saudables. O obxectivo deste concurso é concienciar aos nenos, profesores e familias da importancia de levar unha dieta equilibrada e hábitos de vida saudables.

Alimentando o Cambio é unha iniciativa que nace da unión de Danone e a Fundación Ashoka xunto coa Sociedade Española para o Estudo da Obesidade (SEEDO) e o Ministerio de Educación e Formación Profesional que pretende unir forzas con todas aquelas entidades públicas e/ou privadas que queiran sumarse a un movemento con accións concretas para avanzar cara a unha revolución da alimentación desde a base, empoderando ás novas xeracións para convertelas en axentes de cambio.