Skip to main content

EROSKI FUNDAZIOAK IMAGINE FOOD-EN 3. EDIZIOKO SARIAK BANATU DITU

PREMIOS DE LA 3ª EDICIÓN DE IMAGINE FOOD
  • Irabazleetako bik EROSKI Fundazioko Elikadura Eskolako arduradun Eduardo Zifrian-en eskutik jaso dituzte sariak, Arteako EROSKI hipermerkatuan egindako ekitaldian
  • 237 ikastetxetako eta 91 familiatako 2.800 marrazki baino gehiagok lortu nahi zituzten sei sarietako batzuk
  • Berrikuntza gisa, aurten ‘Imagine Food’ bi kategoriatan aurkeztu da: ikastetxeak eta familiak, eta Danoneren ‘Aldaketa elikatuz’-ren laguntza izan du
  • Peio Gartzia sukaldariak errezeta gozo eta osasungarri bihurtu ditu marrazki irabazleak

Leioan, 2020ko otsailaren 7an.- EROSKI Fundazioaren Elikadura Eskola-ren “Imagine Food”en hirugarren edizioko sariak banatu ditu EROSKI Fundazioak gaur goizean Arteako EROSKI hipermerkatuan. DANONE, Ashoka Fundazioa, Obesitatea Ikertzeko Espainiako Elkartea (SEEDO) eta Hezkuntza eta Lanbide Heziketako Ministerioaren laguntzarekin, marrazki-lehiaketa hau lehen hezkuntzako 6 eta 12 urte bitarteko ikasleentzat izan da, eta haren helburua da haurrei, irakasleei eta gurasoei kontzientzia harraraztea dieta orekatu eta osasungarri bat egiteak duen garrantziaz. Horretarako, edizio honetan, Imagine Food-ek irudimena eta ezagutzak erabiltzea proposatzen zien haurrei gosari, askari edo plater osasungarri bat marrazteko, esneki bat barne, eta elikagai osasuntsuekin egindako plater bat izateko eta haurrei modu osasungarrian hazteko aukera emateko baldintza betetzea.

EROSKI Fundazioaren Elikadura Eskolako arduradunak, Eduardo Criptianek, sari irabazleetako bi eman ditu gaur goizean. Ikastetxeen kategorian, hirugarren zikloko irabazlea (Lehen Hezkuntzako 5. eta 6. mailak) Loiuko Mesedetako Andre Maria ikastetxeko Sara Pérez izan da, Hamster Comilón marrazkiagatik. Ikastetxerako bizikleta bat eta 2.000 euroko taloi bat eman zaizkio marrazkiari, ikastetxean bizimodu osasungarriagoa bultzatzeko hobekuntzetan inbertitzeko. Bestalde, familien kategorian, bigarren zikloari (Lehen Hezkuntzako 3. eta 4. mailak) dagokion saria Mikel Lasak eta haren familiak jaso dute Donostiatik, Jogurt-izozkia marrazkiagatik. Beste bizikleta bat eta 500 euroko EROSKI opari-txartel bat eman zaizkio, familia osoarekin gozatzeko.

“Aurreko edizioek izandako harrera onak animatu gintuen esperientzia berriro martxan jartzera, eta emaitza bikaina izan da: 237 ikastetxek eta 91 familiak bidalitako 2.800 marrazki baino gehiago jaso ditugu, eta web-orriak 102.000 bisita baino gehiago izan ditu. Marrazki-lehiaketa honen bidez, ideia hau sustatu nahi dugu: modu osasungarrian elikatzea ere dibertigarria dela. Guretzat, neska-mutilak elikadura osasungarriaren inguruan hezten laguntzea helburu nagusia da, eta uste dugu hori egiteko modurik onena jarduera ludiko eta dibertigarrien bidez dela, hala nola lehiaketa honen bidez”, adierazi du EROSKI Fundazioko Elikadura Eskolako arduradun Eduardo Zifrianek.

Imagine Food-en hirugarren edizioko epaimahaiak hiru ikasleren proposamenak aukeratu zituen joan den hilean, ikastetxeen kategorian, eta beste hirurenak, familien kategorian. EROSKI Fundazioko Elikadura Eskolako arduradun Eduardo Zifrianek, Danone-ko Health Affairs Managerrak, Raquel Garcíak, BCC Culinary Club-eko Gogotsuen Arloko koordinatzaile Mikel Oñatibiak eta Peio Gartzia sukaldari profesionalak osatu dute. Marrazki irabazleak aukeratzeko irizpidea originaltasunean, estetikan eta menu orekatu baten parte izateko errezetaren egokitasunean oinarritu zen.

Gainerako sarituak, ikastetxeen kategorian, Bartzelonako Pineda ikastetxeko Elena Lozano eta Pontevedrako Marquesa do Paso da Mercé ikastetxeko David Rodríguez Gregores izan ziren, Palmeras de fruta eta jogurta marrazkiarekin. Familiei dagokienez, beste sariak Balear Uharteetako Marc Ramosek jaso ditu, Bizkaiko Ane Calleja Albandozen Ekilorea Dippeatzeko eta Kolore Mundua tituluekin.

Errezeta osasungarrien liburua, parte-hartzaileen marrazkietan oinarritua

Sariak banatu ondoren, Peio Gartzia sukaldariak, aurreko edizioetan bezala, saritutako marrazkiak plater goxo eta osasungarri bilakatzeko ardura hartu du. Plater horiek, 30 proposamen finalistekin batera, laster aurkeztuko den liburu batean jasoko dira. Ekitaldiari amaiera emateko, gazteek gosari osasungarria izan dute, fruta, jogurt, fruitu lehor eta urez osatua.

Imagine Food gutun-azala eta Aldaketa elikatzen

Imagine Food ekimena EROSKIk osasun- eta jasangarritasun-arloan duen 3. konpromisoaren barruan dago: Haurren obesitatearen prebentzioarekin konprometituak. EROSKI Fundazioaren Elikadura Eskolaren ekimenetako bat da, gazteenen artean elikadura osasungarriagoa eta bizi-ohitura osasungarriagoak sustatzeko. Lehiaketa honen helburua da haurrak, irakasleak eta familiak kontzientziatzea dieta orekatua eta bizi-ohitura osasungarriak izateak duen garrantziaz.

Aldaketa elikatuz ekimena Danone eta Ashoka Fundazioa, Obesitatea Ikertzeko Espainiako Elkartea (SEEDO) eta Hezkuntza eta Lanbide Heziketako Ministerioarekin elkarlanean sortu da. Ekimen horren bidez, indarrak batu nahi dira ekintza zehatzak dituen mugimendu batekin bat egin nahi duten erakunde publiko eta/edo pribatu guztiekin, elikaduraren iraultzarantz oinarritik abiatuta aurrera egiteko, belaunaldi berriak ahaldunduz, aldaketaren eragile bihurtzeko.