Vés al contingut

LA FUNDACIÓ EROSKI LLIURAMENT ELS PREMIS DE LA 3a EDICIÓ D'IMAGINE FOOD

PREMIOS DE LA 3ª EDICIÓN DE IMAGINE FOOD
  • Dos dels guanyadors han recollit els seus premis de la mà del responsable de l'Escola d'Alimentació de la Fundació EROSKI, Eduardo Cifrian en un acte celebrat en l'hipermercat EROSKI d'Artea
  • Más de 2.800 dibuixos de 237 col·legis i 91 famílies aspiraven a alguns dels sis premis
  • Com a novetat, enguany ‘Imagini Food’ s'ha presentat en dues categories diferents: col·legis i famílies, i ha comptat amb la col·laboració de ‘Alimentant el Canvi’ de Danone
  • El cuiner Peio Gartzia ha convertit els dibuixos guanyadors en delicioses i saludables receptes

Leioa, 7 de febrer de 2020.- La Fundació EROSKI ha lliurat aquest matí en l'hipermercat EROSKI d'Artea els premis de la tercera edició de “Imagini Food” de l'Escola d'Alimentació de la Fundació EROSKI. Amb la col·laboració de ‘Alimentant el Canvi’ una iniciativa de DANONE, Fundació Ashoka, Societat Espanyola per a l'Estudi de l'Obesitat (SEEDO) i el Ministeri d'Educació i Formació Professional, aquest concurs de dibuixos ha estat dirigit a escolars de primària, entre 6 i 12 anys i el seu objectiu és conscienciar als nens, professors i pares de la importància de portar una dieta equilibrada i saludable. Per a això, en aquesta edició, Imagini Food proposava als nens i nenes usar la seva imaginació i coneixements per a dibuixar un desdejuni, un berenar o un plat saludable que inclogués un lacti, i que complís el requisit de ser un plat elaborat amb aliments sans i que permeti als nens créixer de manera saludable. 

El responsable de l'Escola d'Alimentació de la Fundació EROSKI, Eduardo Cifrian, ha fet lliurament aquest matí de dos dels premis guanyadors. En la categoria de centres escolars, la guanyadora del tercer cicle (5è i 6è de Primària) ha estat Sara Pérez del col·legi La nostra Senyora de la Mercè, de la localitat biscaïna de Loiu, pel seu dibuix Hamster Golafre a la qual se li ha fet lliurament d'una bicicleta i un taló de 2.000 euros per al col·legi per a invertir en millores del centre dirigides a facilitar una vida més saludable. Per part seva, en la categoria famílies, el premi corresponent al segon cicle (3r i 4t de Primària) ha estat per a Mikel Lasa i la seva família des de Donostia pel seu dibuix Gelat de Yogurt, a qui se li ha lliurat una altra bicicleta i una targeta regalo EROSKI per valor de 500 euros per a gaudir al costat de tota la seva família.

“El bon acolliment de les anteriors edicions ens va animar a posar en marxa de nou l'experiència i el resultat ha estat extraordinari amb més de 2.800 dibuixos rebuts de 237 col·legis i 91 famílies, i més de 102.000 visites a la pàgina web. Amb aquest concurs de dibuixos pretenem fomentar la idea que alimentar-se de manera saludable també és divertit. Per a nosaltres l'ajudar a educar als nens i nenes entorn de l'alimentació saludable és un objectiu primordial i creiem que el millor mode de fer-ho és a través d'activitats lúdiques i divertides com aquest concurs”, ha assenyalat el responsable de l'Escola d'Alimentació de la Fundació EROSKI, Eduardo Cifrian.

El jurat de la tercera edició d'Imagine Food va triar el mes passat les propostes de tres escolars en la categoria de centres escolars i d'altres tres en la categoria de famílies. Ha estat integrat pel responsable de l'Escola d'Alimentació de la Fundació EROSKI,  Eduardo Cifrian; l'Health Affairs Manager de Danone, Raquel García; el coordinador de l'àrea d'Entusiastes de BCC Culinary Club, Mikel Oñatibia, i el cuiner professional, Peio Gartzia. El criteri per a la selecció dels dibuixos guanyadors es va basar en l'originalitat, l'estètica i la idoneïtat de la recepta per a formar part d'un menú equilibrat.

La resta dels premiats van ser, en la categoria de col·legis, Elena Lozano del Col·legi Pineda de Barcelona amb el seu proposada Desdejuni amb energia, 4 racionis H-C i David Rodríguez Gregores del col·legi CEIP Marquesa do Pas dona Mercé de Pontevedra amb el seu dibuix Palmeres de fruita i yogurt. En la categoria de famílies, els altres premis han recaigut en Marc Ramos, de les illes Balears, titulada Gira-sol per a dippear i Kolore Mundua d'Ane Calleja Albandoz de Bizkaia.

Llibre de receptes saludables inspirat en els dibuixos dels participants

Després del lliurament dels premis, el cuiner Peio Gartzia s'ha encarregat, com en edicions anteriors, de convertir els dibuixos premiats en deliciosos i saludables plats que es recolliran, al costat de les 30 propostes finalistes, en un llibre que es presentarà pròximament. Per a finalitzar l'acte, els joves han gaudit d'un desdejuni saludable compost per peces de fruita, yogurt, fruita seca i aigua.

Sobre Imagine Food i Alimentant el canvi

La iniciativa Imagini Food s'enquadra dins del compromís nº3 d'EROSKI en Salut i Sostenibilitat: Compromesos amb la prevenció de l'obesitat infantil. És part de les iniciatives de l'Escola d'Alimentació de la Fundació EROSKI per a promoure entre els més joves una alimentació més sana i uns hàbits de vida més saludables. L'objectiu d'aquest concurs és conscienciar als nens, professors i famílies de la importància de portar una dieta equilibrada i hàbits de vida saludables.

Alimentant el Canvi és una iniciativa que neix de la unió de Danone i la Fundació Ashoka juntament amb la Societat Espanyola per a l'Estudi de l'Obesitat (SEEDO) i el Ministeri d'Educació i Formació Professional que pretén unir forces amb totes aquelles entitats públiques i/o privades que vulguin sumar-se a un moviment amb accions concretes per a avançar cap a una revolució de l'alimentació des de la base, empoderant a les noves generacions per a convertir-les en agents de canvi.