Ir o contido principal

Nace a Escola de Alimentación EROSKI para mellorar a calidade de vida dos cidadáns a través de hábitos alimentarios saudables


 

 

  • Un Comité de expertos en saúde dotará de rigor científico ás súas accións.
  • Potenciará a investigación sobre a dieta dos consumidores e a promoción dunha alimentación saudable.
  • Realizará un estudo de avaliación dos hábitos alimentarios e o estado nutricional da poboación española, baixo estándar de máxima calidade.

presentacion

Co obxectivo de mellorar a calidade de vida da cidadanía a partir da formación nos múltiples aspectos que inciden nunha alimentación sa, a Fundación EROSKI creou a Escola de Alimentación Eroski. O seu propósito é trasladar o coñecemento científico e médico á poboación, que necesita pautas claras, sinxelas e nunha linguaxe diáfana para poder aprender a vivir mellor a través dunha alimentación saudable. Por tanto, a Escola persegue informar e formar, pero tamén interactuar e ser un eixo de participación como embrión dunha comunidade de persoas ligadas polo obxectivo de aprender a vivir mellor.

Trátase dun organismo pioneiro en España en formación en materia alimentaria, e todos os seus proxectos e desenvolvementos estarán fundamentados no saber científico con apoio expreso dun Comité formado por expertos en saúde. Así mesmo, as alianzas que a Fundación EROSKI mantén con multitude de asociacións e sociedades científicas do ámbito do medicamento e da nutrición completarán o soporte que dotará de rigor científico ás accións que se desenvolvan desde a Escola.

A Escola desenvolverá un ‘Estudo de avaliación dos hábitos alimentarios e estado nutricional da poboación española‘ que se realizará mediante medicións de campo ao longo das distintas estacións dun ano, baixo estándar de máxima calidade, que estará avalado polo Comité Científico. O estudo será a base para deseñar e levar a cabo estratexias de promoción da saúde eficaces.

Durante a súa presentación, onte pola tarde nun dos Focos (Foros de Opinión de Consumidores) que a Fundación EROSKI desenvolve periodicamente para incorporar a opinión, peticións e propostas dos consumidores á súa actividade, o seu director Alejandro Martínez Berriochoa, revelou que “a Escola de Alimentación Eroski é a plasmación práctica da misión que se desenvolve desde a Fundación EROSKI para contribuír ao benestar dos consumidores e a promover unha alimentación máis sa. É un proxecto ambicioso que reforza e ratifica o noso compromiso coa saúde do consumidor. A promoción dos hábitos saudables está os nosos obxectivos como cooperativa e agora co nacemento da Escola adquire unha dimensión sobresaliente”.

Durante devandita presentación, o director científico do estudo que elaborará a Escola, o Dr. Javier Aranceta, Presidente do Comité Científico da Sociedade Española de Nutrición Comunitaria, Profesor Asociado de Nutrición Comunitaria na Universidade de Navarra e vicepresidente da Academia Española de Nutrición (AEN), puxo en valor “a potente ferramenta que representará o estudo sobre hábitos alimentarios para o deseño de iniciativas realmente eficaces e eficientes tanto para a comunidade médico-sanitaria como para a poboación en xeral”. Así mesmo, trasladou a súa felicitación á Fundación EROSKI “por esta iniciativa que demostra o seu compromiso histórico coa promoción da saúde, de forma participativa e integradora dando posibilidade aos consumidores de influír”.

A Escola impulsará tamén o apoio á educación alimentaria dos máis novos a través do Programa Educativo sobre Alimentación e Hábitos Saudables orientado a escolares de primaria de todos os centros educativos de España. En resposta á inquietude social en relación á obesidade infantil, a través de unidades didácticas e talleres, persegue sensibilizar aos nenos de 9 a 12 anos e á súa contorna familiar sobre a importancia de levar unha alimentación equilibrada e un estilo de vida saudable.

Contempla desenvolver, así mesmo, unha escola para pais e nais que axude ás familias a instaurar nos seus fogares hábitos de vida saudables. Para iso porá á súa disposición ferramentas útiles á hora de planificar menús, realizar a compra, receitas…

A Escola de Alimentación Eroski editará produtos informativos especialmente deseñados para o público profesional do mundo da alimentación (conta xa con máis de 10.000 subscritores), así como para públicos con necesidades especiais (intolerancia ao gluten, dieta baixa en azucre, sal ou graxa, dieta rica en fibra, etc.). Quen estea interesado poderá subscribirse a devanditos boletíns nas apartados ‘dietas especiais’ ou ‘profesionais’ da web da Escola. Ademais, explorará as posibilidades das novas tecnoloxías para constituír unha comunidade activa capaz de xerar actividades, compartir inquietudes, difundir información de valor, etc. Unha actividade online que puntualmente eclosionará en accións presenciais como talleres, seminarios…

Traballará tamén cos profesionais da saúde para os que o estudo anual avalado polo Comité Científico aspira a converterse en referencia obrigada. Todas as actividades da Escola Alimentación Eroski son abertas á sociedade e gratuítas.