Ir o contido principal

Conclusións estudo da saciedade. VIN Encontro Escola de Alimentación Eroski

Conclusiones estudio de la saciedad.

O pasado 4 de novembro, durante a celebración do VI Encontro Escola de Alimentación EROSKI no Basque Culinary Center, realizouse un estudo para comprobar si o tamaño dos soportes e os cubertos cos que comemos inflúen na nosa percepción de saciedade. Para iso, presentouse aos asistentes ao evento unha comida elaborada a partir de cereais inflados con especias e froitas, ademais dunha crema a base de bebida vexetal texturizada. En canto aos cubertos e soportes, presentáronse varias alternativas, incluíndo: bol grande e culler pequena, bol pequeno e culler grande, bol grande e culler grande e, por último, bol pequeno e culler pequena. En todos os casos mantívose a mesma cantidade de produto.

Os resultados do estudo demostraron que o tamaño dos cubertos e dos boles afecto á nosa percepción de saciedade. O bol e a culler grandes causaron que os participantes se sentisen saciados antes que os participantes co bol e a culler pequenas. En canto á sensación de esforzo realizado para comer, o bol e os cubertos pequenos provocaron unha sensación de maior esforzo que as opcións de maior tamaño. Por último, concluíuse que as sensacións de esforzo e saciedade son inversas.