Vés al contingut

Conclusions estudio de la sacietat. VI Trobada Escola d'Alimentació Eroski

Conclusiones estudio de la saciedad.

El passat 4 de novembre, durant la celebració de la VI Trobada Escola d'Alimentació EROSKI en el Basque Culinary Center, es va realitzar un estudi per a comprovar si la grandària dels suports i els coberts amb els quals mengem influeixen en la nostra percepció de sacietat. Per a això, es va presentar als assistents a l'esdeveniment un menjar elaborat a partir de cereals inflats amb espècies i fruites, a més d'una crema a base de beguda vegetal texturada. Quant als coberts i suports, es van presentar diverses alternatives, incloent: bol gran i cullera petita, bol petit i cullera gran, bol gran i cullera gran i, finalment, bol petit i cullera petita. En tots els casos es va mantenir la mateixa quantitat de producte.

Els resultats de l'estudi van demostrar que la grandària dels coberts i dels bols afecta a la nostra percepció de sacietat. El bol i la cullera grans van causar que els participants se sentissin sadollats abans que els participants amb el bol i la cullera petites. Quant a la sensació d'esforç realitzat per a menjar, el bol i els coberts petits van provocar una sensació de major esforç que les opcions de major grandària. Finalment, es va concloure que les sensacions d'esforç i sacietat són inverses.