Ir o contido principal

VII Encontro Escola de Alimentación Fundación Eroski

VII Encuentro: Alimentación equilibrada.

Alimentación equilibrada. O apetito está no cerebro; como desenvolver hábitos alimentarios saudables nos nosos fillos

O sétimo encontro da Escola de Alimentación de Fundación EROSKI continúa profundando na importancia de adquirir hábitos de vida saudables e unha alimentación equilibrada desde a infancia. Fundación EROSKI leva desde 2012 concienciando a familias completas na importancia de que desde idades primarias adóptense bos hábitos alimenticios co obxectivo de crecer en saúde.

Devandita xornada preséntase baixo o nome “O apetito está no cerebro; como desenvolver hábitos alimentarios saudables nos nosos fillos”, na que participarán personalidades expertas en áreas como a Nutrición, a Psicoloxía, a Sanidade, a Dietética, a Ciencia, etc. Co obxectivo de contribuír ao benestar da sociedade e inculcar desde a infancia dos nosos fillos hábitos de vida saudable, impartiranse conferencias e promoverán conversacións dirixidas por expertos nestas áreas. Álvaro Bilbao, Doutor en Psicoloxía e Neurología e Alejandro Martínez, Director de Fundación EROSKI, conversarán sobre “Como desenvolver hábitos alimentarios saudables nos nosos fillos e requisitos dunha dieta saudable” e “Alimentación equilibrada. A dieta mediterránea”, respectivamente. Ademais, realizarase unha mesa redonda onde, xunto cos invitados, poderán debater e atopar solucións a devanditos temas.

Así mesmo e co obxectivo de achegar coñecemento sobre a alimentación equilibrada infantil, Marta Verona, Nutricionista e gañadora da Sexta Edición de MasterChef España ensinará mediante un show coocking técnicas de cociña saudables. De igual maneira, para que os invitados prosigan nos seus fogares con este labor inculcado ao longo da xornada, entregaráselles un paquete de fermento. Ademais, entre as unidades que se repartan, poderán atopar un gran premio. Gabriela Uriarte, nutricionista e colaboradora de programas de cociña, será encárgaa de conducir o acto.

Data
Localización
Basque Culinary Center, Donostia - San Sebastián
Documentación

Vídeo inauguración

Relatores

Ponente
Imagen
agustinmarkaide

Nombre
D: Agustín Markalde

Presidente de Grupo EROSKI

Descripcion
Licenciado en Dereito e licenciado en Ciencias Empresariais pola Universidade de Deusto. Desenvolveu toda a súa traxectoria profesional no mundo cooperativo, principalmente en EROSKI, onde asumiu durante anos a Dirección Xeral da Cooperativa EROSKI e a Dirección Xeral do Grupo. En 2011 accede á presidencia do Grupo EROSKI tras a súa elección pola Asemblea Xeral de socios, posto que ocupa na actualidade.
Imagen
alejandro martinez

Nombre
D. Alejandro Martínez Berriochoa

Director Xeral da Fundación EROSKI. Director da Revista EROSKI Consumer.

Descripcion
Licenciado en Dereito e doutor en Filoloxía Hispánica, Alejandro Martínez desenvolveu toda a súa carreira profesional no sector da distribución comercial, desde 1995 en Centros Comerciais Continente e a partir de 1997 en EROSKI. Nestes máis de vinte anos de andaina no mundo da distribución comercial ha ocupado diversas responsabilidades. Até o ano 2008 foi Director de Non Alimentación en EROSKI e na actualidade é Director de Responsabilidade Social, Produtos Informativos e Medio Ambiente en EROSKI, posto desde o que dirixe as múltiples actividades derivadas da relación e responsabilidade de EROSKI coa súa contorna. É, tamén, Director Xeral da FUNDACIÓN EROSKI.
Imagen
joxemaria

Nombre
Dr. Joxe Mari Aizega

Director Xeral de Basque Culinary Center. Director da Facultade de Ciencias Gastronómicas e Centro de Investigación e Innovación en Ciencias Gastronómicas. Vicerreitor Académico de Mondragón Unibertsitatea. Donostia-San Sebastián.

Imagen
juan jose

Nombre
Dr. Juan José Aurrekoetxea

Director de Saúde Pública e Adiccións. Departamento de Saúde, Goberno Vasco.

Imagen
alvaro bilbao

Nombre
Dr. Álvaro Bilbao

Doutor en Psicoloxía e Neuropsicología

Imagen
mart verona

Nombre
Dna. Marta Verona

Nutricionista e Gañadora da Sexta Edición de MasterChef.

Imagen
txaro

Nombre
Dna. Txaro Rodrigo

Dirección xeral de Atención á Dependencia da Deputación Foral de Guipúzcoa.

Imagen
gabriela

Nombre
Dna. Gabriela Uriarte

Graduada en Nutrición Humana e Dietética pola Universidade de Navarra