
O PROGRAMA EDUCATIVO EN ALIMENTACIÓN E HÁBITOS DE VIDA SAUDABLES DE EROSKI RECIBE O PREMIO OCARE

O PROGRAMA EDUCATIVO EN ALIMENTACIÓN E HÁBITOS DE VIDA SAUDABLES DE EROSKI RECIBE O PREMIO OCARE
- A iniciativa busca sensibilizar sobre a importancia de ter unha alimentación equilibrada e un estilo de vida saudable
- Os colexios inscritos no programa supoñen o 20% dos centros escolares de Educación Primaria de toda España
- As organizacións Unicef, WWF, a Fundación Española do Corazón e o Basque Culinary Center son colaboradores da Escola de Alimentación e elaboraron parte dos contidos do programa
- A Fundación EROSKI desenvolve accións que achegan valor e coñecemento sobre estilos de vida saudables e solidarios desde fai máis de 20 anos
Madrid, 29 de outubro de 2017.- O Observatorio da Comunicación e a Acción da Responsabilidade Empresarial (OCARE) premiou ao Programa Educativo en Alimentación e Hábitos de Vida Saudables (PEAHS) que desenvolve a Escola de Alimentación da Fundación EROSKI como unha das mellores accións de comunicación de RSC desenvolvidas en 2016 en España.
Concretamente obtivo o premio a “Mellor campaña de comunicación de RSC con sociedade civil” desta II Edición dos Premios OCARE que teñen como obxectivo recoñecer as mellores iniciativas e accións da Comunicación ao redor da Responsabilidade Social Corporativa (RSC).
O responsable da Escola de Alimentación da Fundación EROSKI, Eduardo Cifrián, xunto a representantes das organizacións que colaboran no PEAHS (Unicef, WWF, Fundación Española do Corazón e Basque Culinary Center) recolleu o galardón na gala celebrouse no Salón de Graos da Facultade de Ciencias Económicas e Empresariais da Universidade CEU San Pablo en Madrid.
Tras facer extensivo o recoñecemento a todas as persoas e organizacións que colaboran e participan con este proxecto da Escola de Alimentación, Cifrián lembrou que “a Fundación EROSKI desenvolve accións que achegan valor e coñecemento sobre estilos de vida saudables desde fai máis de 20 anos. Esta iniciativa naceu coa vocación de fomentar unha alimentación sa e uns hábitos de vida saudables entre os máis pequenos. Hoxe xa se converteu nun punto de encontro de profesionais da saúde, profesores, pais, escolares e cidadáns, preocupados por mellorar o seu estilo de vida. Este recoñecemento anímanos a continuar desenvolvendo o noso compromiso de movernos xuntos cara a unha sociedade máis sa e, por tanto, máis feliz”.
Os Premios OCARE 2017 destacan a capacidade estratéxica, as mensaxes e o enxeño na difícil tarefa de comunicar ou difundir iniciativas de RSC emprendidas en España. OCARE naceu en 2014, impulsado pola Universidade CEU San Pablo e a consultora Medialuna, co fin de animar a empresas e institucións a comunicar máis e mellor a súa RSC. O seu equipo directivo e o seu Consello Asesor está conformado por recoñecidos profesionais do ámbito da Comunicación e a Responsabilidade Social Corporativa.
Unha exitosa iniciativa de sensibilización para fomentar unha vida sa
Máis de 409.000 escolares de Primaria de 2.821 colexios diferentes participaron no Programa Educativo en Alimentación e Hábitos de Vida Saudables (PEAHS) que desenvolve a Escola de Alimentación da Fundación EROSKI. Os colexios inscritos no programa supoñen o 20% dos centros escolares de Educación Primaria de toda España.
O programa foi configurado por un Comité Científico formado por profesionais de diferentes disciplinas: medicamento e pediatría, nutrición e dietética, psicopedagoxía e pedagoxía. O seu obxectivo é sensibilizar aos nenos e nenas de Primaria e á súa contorna sobre a importancia de levar unha alimentación equilibrada e uns hábitos de vida saudables para tratar de frear a tendencia crecente da taxa de obesidade infantil cun programa á súa medida que lles ensina a comer san e crecer fortes.
Outros recoñecementos
O PEAHS conta con numerosos recoñecementos, entre eles, o Premio “O Chupete” no Festival Internacional de Comunicación Infantil en recoñecemento á comunicación dirixida a menores; o Premio NAVES outorgado polo Ministerio de Sanidade e Consumo en recoñecemento á súa achega á saúde dos consumidores e á difusión de hábitos de vida saudables; o Selo Gosasun de Innobasque (Axencia Vasca de Innovación) ; Premio Cidadán na categoría de Saúde e Calidade de Vida; e o Premio do Centro Catalán da Nutrición (CCNIEC).
