
A Escola de Alimentación EROSKI celebra a súa primeira gran festa en Vitoria-Gasteiz

A Escola de Alimentación EROSKI celebra a súa primeira gran festa en Vitoria-Gasteiz.
A bordo de karts, deslizándose polas ramplas inchables ou anotando canastras nunha diana saudable. Decenas de escolares de primaria de Vitoria-Gasteiz e localidades da contorna celebraron, durante un fin de semana de mediados de novembro, a primeira gran festa que a Escola de Alimentación da Fundación EROSKI organizou no corazón da capital alavesa. O festexo contou co apoio do Concello de Vitoria, dentro do programa oficial da súa Capitalidade Gastronómica.
O obxectivo da festa non era outro que achegar o contido do programa educativo da Fundación Eroski sobre alimentación e hábitos de vida saudables dunha maneira lúdica aos escolares de primaria e ás familias vitorianas. E é que, visto que a taxa de obesidade infantil experimenta un preocupante aumento nos últimos anos, a Escola de Alimentación EROSKI “trata de frear esta tendencia en colaboración con distintas asociacións relacionadas coa saúde e os centros escolares de toda España que poden participar no programa e utilizar gratuitamente todos os contidos pedagóxicos desenvolvidos”, sinala Alejandro Martínez Berriochoa, director da Fundación EROSKI.
Unha gran carpa, de 350 m2, serviu de escenario para que a través de xogos a gran escala, inchables e diversas actividades, os escolares vitorianos levasen á práctica os coñecementos sobre alimentación equilibrada e hábitos de vida saudables traballados previamente no seu centro educativo. De tamaño natural e con novos deseños, os xogos achegaron aos pequenos a importancia dun bo almorzo, a frecuencia de consumo recomendada para cada tipo de alimentos ou como identificar o semáforo nutricional que EROSKI inclúe na súa etiquetaxe nutricional avanzado para unha información nutricional máis transparente.
Máis de 600 nenos e de 1500 familias gozaron durante os dous días da proposta de xogo. Á súa chegada á festa, os participantes recibiron por grupos unha carta-menú similar ás dos restaurantes. A súa misión: crear un menú no que non faltaron o seu primeiro e segundo prato, ademais dunha sobremesa. A modo de yincana, os nenos tiveron que superar diversas probas coas que conseguir eses pratos cos que completar o seu menú saudable.
Tres anos educando en hábitos saudables
A Escola de Alimentación EROSKI celebra este curso escolar a súa terceira edición, no seu afán por promover a alimentación e os hábitos de vida saudables entre os máis novos. O programa combina sesións teóricas na aula escolar con talleres prácticos. Máis de 16.000 nenos e nenas de preto de 300 centros escolares de toda España participaron na pasada edición deste programa formativo, configurado por un Comité Científico de expertos en disciplinas como o medicamento, nutrición e dietética, psicopedagoxía e pedagoxía, seguindo as directrices do Ministerio de Educación.
