
A ESCOLA DE ALIMENTACIÓN DA FUNDACIÓN EROSKI PARTICIPA EN IBILALDIA 2021

- Dentro das actividades previstas, a Escola de Alimentación organizará talleres de cociña para educar de forma lúdica aos nenos e nenas en hábitos de alimentación saudable
O vindeiro domingo 30 de maio celebrarase en Sopelana IBILALDIA 2021, a 42ª edición da festa das ikastolas de Bizkaia. Nesta ocasión, está organizada polas ikastolas Betikou de Leioa e Ander Deuna de Sopelana e a súa lema é “Kalakalata!”, que fai referencia a “a mojadura que chega até o fondo dos ósos e que ás veces incomoda”. Un chamamento a mollarse con e a favor do eúscaro.
A Escola de Alimentación da Fundación Eroski participa en Ibilaldia 2021 mediante a organización de talleres de cociña, orientados a divulgar os hábitos de alimentación saudable e a importancia dunha dieta sa entre os nenos e nenas, dunha maneira lúdica e divertida.
O obxectivo de Ibilaldia é reforzar o modelo de ikastola e fortalecer as relacións con asociacións e entidades locais, á vez que se manifesta o profundo compromiso das ikastolas co eúscaro e a cultura vasca.
Debido á incidencia da COVID-19 e para preservar ao máximo a saúde e seguridade dos participantes, a edición deste ano non contará con servizos de comida nin bebida, nin facilitará a aglomeración de grandes multitudes.
As actividades concentraranse en catro espazos: Lume, Auga, Vento e Terra. En cada un deles, haberá polo menos un taller e unha actividade audiovisual. Para participar nas actividades organizadas será imprescindible inscribirse previamente na web de Ibilaldia: https://ibilaldia.eus/

