ELIKADURA ESKOLAREN VII. TOPAKETA. EROSKI FUNDAZIOA
ELIKADURA ESKOLAREN VII. TOPAKETA. EROSKI FUNDAZIOA
Elikadura orekatua. "Jateko gogoa garunean dago; nola landu jateko ohitura osasungarriak gure seme-alabengan"
EROSKI Fundazioaren Elikadura Eskolako VI. Topaketan, elikadura orekatuaren eta bizi-ohitura osasungarrien sustapenean ari gara arreta jartzen, gure ohiko Mediterraneoko dietaren oinarriak baitira.
Ekitaldi hau honako izenburu honen azpian aurkezten dugu: “Elikadura orekatua. Non gaude eta norantz goaz? Zer dakarkigu nutrizioak etorkizunean”, eta bertan nutrizio esparruan aurkituko ditugun hurrengo erronkak ebaluatzen jarraituko dugu. Horretarako, EROSKI Fundazioak sustaturiko Espainiako Herritarren Nutrizio Egoera Ebaluatzeko Azterketak (ENPE) emandako datuetan oinarrituko gara, Espainiako herritarren elikadura-patroiak eta egoera ponderala ezagutzen lagunduko baitigute.
Hortik aurrera eta ospe handiko adituen presentziari esker, gure elikadura-patroiak gertuagotik ezagutu ahal izango ditugu eta berriro ere Mediterraneoko Dietara gerturatu ahal izango gara. Nutrigenomikaren bidez banakako dietetan oinarrituta etorkizunak dakarkiguna ezagutuko dugu, elikadura osasungarriago batera garamatzan jokaera aldaketen bitartekaritza programaren efektuak jakingo ditugu, edo elikadura eta emozioen arteko erlazioak ikusiko ditugu. Gainera, ez gara gastronomiaz ahaztuko, VI. Topaketa hau hartzen duen herrialdearen ezaugarri, ez eta hura antolatzeko erabili dugun sekulako kokapenaz ere, Basque Culinary Centerra, etorkizuneko chefak prestatuko dituen unibertsitatea.
Bideoak
Vídeo Inauguración VII Encuentro Escuela de Alimentación Fundación ERSOKI
Partaideak
EROSKI Taldeko presidentea.
EROSKI Fundazioko zuzendari nagusia.
Basque Culinary Center-eko zuzendari nagusia. Gastronomia Zientzien Fakultateko eta Gastronomia Zientziak Ikertzeko eta Berritzeko Ikerketa Zentroko zuzendaria. Mondragon Unibertsitateko errektoreorde akademikoa. Donostia.
Gipuzkoako Foru Diputatuaren Mendekotasunaren Arretarako zuzendaritza nagusia.
Giza Nutrizioa eta Dietetikan graduduna Nafarroako Unibertsitatean.