Vés al contingut

Els menors Espanyols consumeixen un excés d'aliments ensucrats

Un estudi sobre els hàbits alimentaris de nens i nenes entre 1 i 10 anys revela que a Espanya tenen mancances de substàncies com el calci i l'omega-3, mentre que el seu consum d'aliments ensucrats i hipercalóricos és excessiu.
Los menores españoles consumen un exceso de alimentos azucarados

Recentment s'ha donat a conèixer l'estudi EsNuPI (Estudi Nutricional en Població Infantil Espanyola), elaborat per la Fundació Espanyola de la Nutrició (FEN) i la Fundació Iberoamericana de Nutrició (FINUT) amb la participació del comitè de Nutrició de l'Associació Espanyola de Pediatria. La seva principal conclusió és que la nutrició dels nens i nenes espanyoles és millorable, i manifesta mancances en substàncies com a vitamina D, omega-3 i calci. D'igual manera, els menors consumeixen massa llaminadures i brioixeria industrial, la qual cosa provoca que les seves taxes d'ingesta de productes ensucrats i hipercalóricos siguin elevades.

Per a aquest estudi es van formar dos grups, una mostra de referència i una altra de nens que prenen llets infantils enriquides. En total van prendre part 1.514 nens i nenes d'entre 1 i 10 anys d'edat.