V TROBADA ESCOLA D’ALIMENTACIÓ FUNDACIÓ EROSKI

V TROBADA ESCOLA D’ALIMENTACIÓ FUNDACIÓ EROSKI

Alimentació en clau de futur
Desafiaments, oportunitats i perspectives en la nutrició del demà

 

26-11-2015

PALACIO EUSKALDUNA, BILBAO

En aquesta nova trobada continuem posant el focus en el foment d’una alimentació adequada i d’uns hàbits de vida saludables, raó de ser de la Fundació EROSKI i de la seva Escola d’Alimentació. Però aquest cop ho farem amb la vista posada en el futur. Partint de l’anàlisi de la realitat de la població espanyola en l’actualitat (com mengem, quins hàbits de vida tenim, què sabem sobre alimentació), volem avançar les tendències que han de venir i ser capaços de preveure les actuacions necessàries per a un futur més saludable.

Aquest punt de partida ens el proporcionaran els resultats de l’Estudi sobre Hàbits Alimentaris i Estat Nutricional de la Població Espanyola (Estudi ENPE), un treball pioner promogut per la Fundació EROSKI i liderat pel Dr. Javier Aranceta, que ens ha de permetre conèixer molt més sobre els patrons d’alimentació de la població espanyola i del nostre estat nutricional. Desenvolupat al llarg d’un any en quatre onades sobre una mostra de 6.800 persones de totes les edats i de totes les comunitats autònomes, es tracta de l’estudi científic sobre hàbits alimentaris més complet elaborat fins a la data a Espanya. Una ambiciosa iniciativa que serà de gran utilitat tant a les autoritats i les institucions sanitàries com a la resta d’agents implicats (entre ells, la distribució), a l’hora de planificar estratègies futures per impulsar una alimentació equilibrada i un estil de vida saludable.

En aquesta trobada s’inclouran diferents punts de vista per dibuixar el mapa de l’alimentació del futur. Gràcies a les aportacions de prestigiosos especialistes en diferents camps sabrem més sobre com canviaran els hàbits alimentaris amb l’envelliment de la població, esbrinarem si en els propers anys augmentarà la prevalença de les al·lèrgies i les intoleràncies alimentàries, i entendrem què pot aportar la biotecnologia al camp de la nutrició. A més a més traçarem possibles estratègies per preservar un patró d’alimentació tan saludable com és la dieta mediterrània i per fomentar la producció d’aliments sostenible i respectuosa amb el medi ambient, atenent així mateix a les propostes per a la promoció de la salut que parteixen de les administracions públiques. Tot això, sense oblidar el paper de la gastronomia, un àmbit innovador que tant interès desperta en els nostres dies i que és patrimoni de la regió que acull aquesta trobada.

 

V TROBADA ESCOLA D’ALIMENTACIÓ FUNDACIÓ EROSKI